Τηλεφωνικές Παραγγελίες: +30 6972778091
Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από €140
Search

Ο Lapis Lazuli και η Περσεφόνη

Με τον Lapis Lazuli θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με τους ημιπολύμους λίθους και πώς τους χρησιμοποιούμε στα κοσμήματα Nepenthe Handmade.

Ο λάπις είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος, που χρησιμοποιείται ήδη από την αρχαιότητα (Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ρωμαίοι) τόσο στην Υψηλή Τέχνη, όσο και σε μυστικιστικές τελετές, λόγω ιδιοτήτων που ο κάθε αρχαίος πολιτισμός του είχε προσδώσει. Από λάπις λάζουλι ήταν διακοσμημένη για παράδειγμα η νεκρική χρυσή μάσκα του Τουταγχαμών.

Ο λάπις ξεχωρίζει για το υπέροχο βαθύ μπλε χρώμα, που οφείλεται στο κύριο συστατικό του τον λαζουρίτη, με χρυσά νερά λόγω των κρυστάλλων σιδηροπυρίτη, που βρίσκονται μέσα στην σύνθεση του ημιπολύτιμου αυτού πετρώματος. Μπλε με χρυσό λοιπόν, ένας απόλυτα βασιλικός χρωματικός συνδυασμός.

Η έμπνευση ξεπήδησε από το ¨βασιλικό¨ χρώμα σε συνδυασμό με την μυστηριακή δύναμη του λίθου αυτού. Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η δημιουργία των σκουλαρικιών αφιερωμένων στην Βασίλισσα του Κάτω Κόσμου, της Περσεφόνης. Φανταστήκαμε την Περσεφόνη, την θεά βασίλισσα, που τέσσερις μήνες βρίσκεται στον Κάτω Κόσμο και τους άλλους οκτώ επιστρέφει στην Μητέρα της Δήμητρα ¨ανεβαίνοντας¨ στην Γη, δημιουργώντας τις Εποχές του Έτους και συμβολίζοντας την Αναγέννηση της Φύσης, να φορά αυτά τα σκουλαρίκια. Λάπις λάζουλι ως βασικό στοιχείο των σκουλαρικιών της σε συνδυασμό με πορφυρό αχάτη, χρυσό και μπλε αιματίτη, μία σύνθεση ημιπολύτιμων λίθων σε σχήμα “φύλλου¨, όπου συμβολίζει την σχέση της Περσεφόνης με την Φύση.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.