Τηλεφωνικές Παραγγελίες: +30 6972778091
Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από €140
Search

Welcome To Nepenthe

the artist

Η NEPENTHE HANDMADE είναι ένα ελληνικό brand που δημιουργήθηκε για να εκφράσει και να επικοινωνήσει την αγάπη μου για την Τέχνη και την Γυναίκα. Η έδρα μου βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα.

Σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, σε μια δύσκολη εποχή για τον Άνθρωπο, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω της Τέχνης μου, να σας γνωρίσω και να με γνωρίσετε. Επέλεξα αυτόν τον δύσκολο δρόμο επικοινωνίας, γεμάτο αδιάκοπη εργασία, μοναξιά, ξενύχτια, αγωνία, αλλεπάλληλες αποτυχίες μέχρι να επιτευχθεί το τέλειο, αλλά συνάμα και τον πιο αληθινό γιατί απαιτεί μεράκι, αγάπη και πραγματική έκφρασης ψυχής.

Ας γνωρίστουμε λοιπόν, λέγοντας λίγα αλλά σημαντικά πράγματα για εμένα αλλά και για το καλλιτεχνικό μου «παιδί», την NEPENTHE HANDMADE.

Ας γνωρίστουμε λοιπόν, λέγοντας λίγα αλλά σημαντικά πράγματα για εμένα αλλά και για το καλλιτεχνικό μου «παιδί», την NEPENTHE HANDMADE.

Έχοντας σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και έχοντας δουλέψει ως Αρχαιολόγος, σύντομα ο δρόμος μου και η αχαλίνωτη ανάγκη για δημιουργία με οδήγησαν στο χειροποίητο κόσμημα. Ωστόσο οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα από την Αρχαιολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου και επηρεάζουν βαθύτατα την τέχνη που δημιουργώ.

Η αρχαία Ελλάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις δημιουργίες μου καθώς και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Δεν μπορώ όμως να σταθώ εδώ καθώς ακολουθώ την πορεία της Τέχνης μέσα στη ανθρώπινη ιστορία, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Η γνωριμία μου και η συνεχής λαχτάρα για γνώση σχετικά με αρχαίους αλλά και νεότερους πολιτισμούς, η λατρεία μου προς κάθε μορφή τέχνης και τεχνοτροπία, ήταν και είναι η δεξαμενή των επιρροών μου.

Οι επιρροές λοιπόν άπειρες όπως άπειρη είναι και η ανθρώπινη φαντασία, και αυτά τα δύο σε συνδυασμό με την τεχνική μου, είναι η πρώτη ύλη των χειροποίητων κοσμημάτων μου. Όντας αυτοδίδακτη και προσπαθώντας συνεχώς να μαθαίνω νέες τεχνικές και να τις τελειοποιώ, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα κόσμημα άρτιας τεχνικής. Τα υλικά με τα οποία κυρίως εμπνέομαι και δουλεύω είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι, λόγω των απεριόριστων χρωματικών δυνατοτήτων που μου προσφέρουν αλλά και λόγω της ποιότητάς τους, καθώς είναι άφθαρτα υλικά, που παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Βεβαίως δεν περιορίζομαι μόνο σε αυτά, αλλά χρησιμοποιώ και άλλα υλικά με γνώμονα πάντα την υψηλή τους ποιότητα. Στόχος μου λοιπόν η δημιουργία, ιδιαίτερων και πρωτότυπων, αλλά συνάμα και διαχρονικών κοσμημάτων, που θα βρίσκονται λαμπερά για πάντα στην κοσμηματοθήκη σου και στην καρδιά σου.

Επιλογή του ονόματος του brand που δημιούργησα, είναι ενδεικτική του τι σημαίνει για εμένα δημιουργία και τέχνη αλλά και τι ευελπιστώ να αισθάνεσαι φορώντας τα κοσμήματά μου. Η λέξη “nepenthe”, ελληνικής προέλευσης, σημαίνει αυτό που διώχνει μακριά την θλίψη. Η ενασχόληση μου με το κόσμημα, άρχισε δειλά-δειλά και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όταν λόγω ενός ατυχήματος καθηλώθηκα σε μια καρέκλα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι που μέχρι πρότινος θεωρούσα δεδομένο, δηλαδή να περπατήσω. Βιώνοντας μία περίοδο γεμάτη σωματικό πόνο και ψυχική θλίψη, βρήκα καταφύγιο στην δημιουργία. Άρχισα να κατασκευάζω λοιπόν τα πρώτα μου κοσμήματα, και σύντομα ανακάλυψα πως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να «διώχνω μακριά την θλίψη μου».

Όταν το σώμα μου επανήλθε πλήρως, συνέχιζα μετά μανίας να πίνω αυτό το «αντικαταθλιπτικό», κάτι που συνεχίζω ακόμα και τώρα και είναι ο βασικός λόγος που αισθάνομαι ευτυχισμένη και ζωντανή. Το «nepenthe» λοιπόν είναι το αντικαταθλιπτικό μου φάρμακο, είναι η δύναμη που ξεπήδησε από μέσα μου, με ξεχείλισε και συνεχίζει να αναβλύζει αδιάκοπα κατευθείαν μέσα από την ψυχή μου βοηθώντας με να ξεπερνώ όλες τις δυσκολίες γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αυτήν ακριβώς την δύναμη θέλω να μεταδώσω σε κάθε γυναίκα που αποκτά το αποτέλεσμα αυτής της ψυχικής διεργασίας, που είναι τα κοσμήματα που δημιουργώ.

Θέλω όποια γυναίκα φορά τα κοσμήματά μου, να αισθάνεται ευτυχισμένη, όχι λόγω της απόκτησης ενός υλικού αγαθού, αλλά λόγω της ψυχής, των συναισθημάτων και των συμβολισμών που εμπεριέχονται σε αυτό. Θέλω να φοράς τα κοσμήματά μου και να αισθάνεσαι πραγματικά όμορφη, όχι λόγω ματαιοδοξίας, αλλά λόγω της γυναικείας δύναμης που πολλές φορές κρύβεται μέσα μας, και καρτερεί την μεγαλειώδη αποκάλυψή της. Γιατί αυτό είναι η Γυναικά, ένα πανέμορφο δημιούργημα, ένα πανίσχυρο πλάσμα, που χωρίς Εκείνη δεν υπάρχει Ζωή, δεν μπορεί να υπάρξει Ζωή γιατί είναι η θεά της Δημιουργίας. Και ακριβώς αυτό είναι η ομορφιά και η απόλυτη δύναμή της, η ικανότητα για Δημιουργία και άρα η Αιωνιότητα.

Μην ξεχάσεις ποτέ ποια είσαι και τι τεράστια δύναμη κρύβεις μέσα σου, γιατί χωρίς εσένα Γυναίκα, ο κόσμος πραγματικά θα σταματήσει να υπάρχει.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.